Evolution: The Origin of Species

U igri Evolution: The Origin of Species igrači preuzimaju uloge prirodne selekcije, stavljajući životinje u igru i evoluirajući ih osobinu po osobinu dok im pomažu preživjeti. Igrači počinju igru sa 6 karata kojima se na prednjoj strani nalazi slika životinje i dvije osobine na drugoj strani.

Svaka runda prolazi kroz 4 faze. Tijekom Development faze igrači igraju jednu kartu kao životinju ili kao osobinu na već postavljenu životinju na stol. Osobine mogu biti Mesojed, Dobar vid, Dobro skrivanje, Plivanje, Otrov, Komunikacija itd., a ako se na karti nalaze dvije osobine, igrači biraju jednu od njih.

Tijekom faze Food Bank Determination igrači bacaju kocke da bi otkrili količinu hrane za ovaj krug.

Poslije toga dolazi faza Feeding u kojoj igrači moraju nahraniti jednu od svojih životinja. Neke životinje mogu imati osobine koje djeluju u drugim fazama igre. Mesojedi mogu napadati druge životinje i tako se hraniti, a druge životinje mogu imati osobine obrane kao što je Velika masa ili Snažni rep.

U fazi Extinction and Draw bilo koja životinja koja nije nahranjena do kraja umire; sve karte koje su bile povezane s tom životinjom odlaze u špil odbačenih karata. Svi igrači zatim dobiju nove karte s obzirom na to koliko im je životinja preživjelo.

Kada je špil karata potrošen, igra se još jedna runda i zbrajaju se bodovi. Svaka živa životinja je vrijedna 2 pobjednička boda, a svaka osobina na njoj je vrijedna 1 pobjednički bod; neke osobine (Mesojed i Parazit) daju dodatne bodove, no životinje s tim osobinama teže prežive. Igrač s najviše pobjedničkih bodova na kraju igre je pobjednik.

Jedna igra Evolution dozvoljava igru do 4 igrača no sa svakom dodatnom igrom taj broj raste, tako da dvije igre može igrati čak 8 igrača.

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.