Caverna: The Cave Farmers

Prateći svoga prethodnika (Agricolu), Caverna: The Cave Farmers je igra postavljanja radnika s fokusom na farme. U igri ste bradati poglavica malene patuljačke obitelji u špilji u planinama. Počinjete igru samo s farmerom i njegovom ženom te svaki član obitelji predstavlja akciju koju možete izvesti tijekom svoga kruga. Zajedno kultivirate šumu ispred špilje te kopate dublje u planinu. Uređujete špilje kao stanište za sljedeće naraštaje i kao mjesto za malene obrte.

Na Vama je koliko ćete izvaditi ruda. Morat ćete financirati ekspedicije za dodatne predmete i tehnologije. Dok kopate kroz planinu možda nađete vodu ili rubine koji će povećati Vaše blago. Ispred špilje možete povećati svoje bogatstvo poljoprivredom: sjeći šume i praviti oranice te nastambe za svoje životinje. Također možete i širiti svoju obitelj. Na kraju pobjednik je onaj koji je najbolje strateški osmislio svoje gospodarstvo.

Postoji čak i opcija da igrate sami i uređujete svoje gospodarstvo pomoću 48 pločica.

Caverna: The Cave Farmers ugrubo je igra koja se igra 30 minuta po igraču te predstavlja kompletni redizajn Agricole koja zamjenjuje špilove karata zgradama i dodaje mogućnosti kupovine oružja i istraživanja. Dizajner Uwe Rosenberg objasnio je da je dobio veliki dio inspiracije iz Agricole, no s novim idejama, posebno dijelom oko špilje, gdje možete graditi rudnike i tragati za rubinima. Igra također uključuje dvije nove vrste životinja: pse i magarce.

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.