Ticket to Ride

S elegantnim sustavom igranja Ticket to Ride može se naučiti za 15 minuta, dok će igrači tijekom igre odlučivati taktički i strateški te tako vježbati svoje vještine gospodarenja ploče i karata. Igrači skupljaju karte različitih tipova vagona te slažu rute po karti. Što je ruta duža to igrači dobiju više bodova. Dodatne nagrade dobiju igrači koji slože svoje Karte Odredišta – karte koje imaju cilj spajanja određena dva udaljena grada; te za one koji slože najdužu rutu.

“Pravila su tako jednostavna da ih možete napisati na kartu za vlak. Svaku rundu igrač može vući nove karte s vagonima, napraviti rutu ili uzeti dodatne Karte Odredišta,” kaže autor igre Ticket to Ride, Alan R. Moon. “Tenzije nastaju kada pokušavate balansirati želju za što više karata i strah od gubitka određene rute.”

Igra je predivan uvod za sve one koji nikada nisu igrali ništa kompleksnije od Čovječe ne ljuti se ili Monopola. Brzina učenja i nadmudrivanje će oduševiti i stare i mlade igrače te nadahnuti mnoge da se uhvate u koštac sa svijetom igara na ploči.

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.