Knjige koje će postati filmovi

Hollywood nam sprema veliki broj kino hitova za 2015. Bilo da ste jedan od onih koji vjeruju da je knjiga bolja od filma ili ne, evo nekoliko preporuka za knjige koje će u uskoro dobiti svoje filmske verzije. Mnogi od navedenih primjera mogli bi nas zabavljati i nakon 2015. godine.

* Charlie Mortdecai – Kyril Bonfiglioli

dont point that thing

Prva knjiga u kriminalističnom serijalu o ekscentričnom britanskom aristokratu amoralnih vrijednosti zaokupila je pažnju Stephena Frya i Juliana Barnesa. Primjer britanskog crnog humora neće nikoga ostaviti ravndušnim i uveseljava mnoge od 1972. kada je prvi puta izdana.

Impresivna glumačka ekipa prati film, a vjerujemo da će i nastavci ove triologije prije ili kasnije osvanuti na velikim ekranima. Preduhitrite ostale i pročitajte knjige! Film je najavljen za kraj sječnja 2015.

* The Last Apprentice – Joseph Delaney

lastapprenticeBajkovita priča o lovcu na vještice i natprirodne pojave. Radi se o serijalu knjiga za djecu i mlade gdje glavni lik – sedmi sin sedmoga sina treba pokazati svoje vještine u suzbijanju zla. Radnja je smještena u svijet prepun misterija i tajni, elementata kao iz bajki Braće Grimm. Serijal ima za sada 14 knjiga, a samim time i dovoljno materijala za zabavu u narednim godinama.

Zanimljiv odabir glumaca, pregršt fantastičnih bića i specijalnih efekata. Od dječje knjige gdje je glavni lik dječak od 12 godina redatelj je dao ulogu šegrta lovca na vještice Benu Barnesu. Ovaj film je najavljivan već godinu dana, a nadamo se da će početkom sječnja osvanuti i u našim kinima.

* The Moon and the Sun by Vonda N. McIntyre

5493

Roman iz 1997. godine kada je osvojio nagradu Nebula. Radi se o povjesnoj avanturi s fantastičnim elementima. Kralj Luis XIV, alternativna povijest, dvorske intrige i bajkovita čudovišta

moon_007U ulozi kralja Luisa XIV javlja se Pierce Brosnan, a sam film je najavljen za travanj. Još nema foršpana za ovaj film ali možete ga očekivati uskoro.

* The Martian – Andy Weir

martianKnjiga koja je duševila kritiku i publiku 2014. Futuristička priča o astronautu koji igrom slučaja ostane na Marsu bez mogućnosti povratka ili preživljavanja. Navodno su prava za hrvatski prijevod otkupljena, pa zašto se ne bi pripremili i pročitali knjigu prije filma.

martian (1)

Film koji će režirati Riddley Scott najavljen je za kraj godine. Prema glasinama glavnu ulogu će tumačiti Matt Damon. Očekujemo veliki filmski hit vrijedan Oscara!

*Frankenstein, or The Modern Prometheus – Mary Wollstonecraft Shelley

13-2-gaffney-fig1_frankenstein

Jedan od najpoznatijih klasika znanstvene fantastike i  jedan od najpopularnijih gotičkih romana. Napisan davne 1818. godine. Doživio je mnogo ekranizacija i interpretacija.

969f13033d8efcd79eb9fd09567a553420131004075110U ovoj filmskoj verziji glume Daniel Radcliffe kao Igor i James McAvoy kao Viktor von Frankenstein. Intrigantna postava za film koji je najavljen za listopad  2015.

* Pride and Prejudice and Zombies – Seth Grahame-Smith

pride and pJoš jedan od klasika u novom ruhu. Ovog puta članice obitelji Bennet dolaze s borbenim vještinama i izborom oružja. Elizabeth Bennet je u originalnoj verziji Ponosa i predrasuda borac, ovdje je nindža!

Pride-and-Prejudice-and-Zombies-First-Look

Ovaj film komedija, horror i romansa najavljivan je već duže vrijeme, a sam projekt je u izradi već pet godina. Trenutno je u post produkciji, a uz malo sreće mogao bi zaigrati u kinima uskoro.

 

 

 

 

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.