Pisac i pingvini

Hladna publika.

“Jedina knjiga koju sam izdao za cijelu publiku potpuno obučenu u odijela sa crnim kravatima,” našalio se. “Bilo je kaotično na početku i iskakali su iz reda, no kasnije su se upristojili. Bez konkurencije, nadam se biti na vrhu liste najprodavanijih knjiga na Antartici!”

Woodhead, koji vodi Antarktičku avanturističku tvrtku je autor “Beneath the Ice,” knjige koja izlazi 1. siječnja 2015 u U.K. od strane Arrowa, dijela Cornerstone Izdavaštva, a koja je i dio Penguin Random Housea. Njegova knjiga je smještena na Antartici. Ovo je priča:

“Dva kilometra ispod zaleđene kape Antarktike leži jezero, nezaleđeno i potpuno očuvano posljednjih 20 milijuna godina. Luca Matthews je dobio naređenje od MI6 nadređenog zapovjednika Kierana Batesa da povede tim znanstvenika da otkriju tajne jezera.

“No Bates krije svoje tajne, a njegovo djelovanje ne ostaje nezapaženo. Kada inspektor za rudnike ‘Medvjed’ Makuru ne može doći do Luce, ona počinje kopati po Batesovoj prošlosti – otkrivajući tajne mnogo užasnije nego što je ikada mogla zamisliti…. Luca ima samo 8 dana da otkrije kome može vjerovati. Antarktika postaje nedostupna za vrijeme zime, te ako sada ne izađe, nikada ni neće.”

Da li se knjiga svidjela pingvinima? Teško je za reći, no svakako su pozirali sa autorom.