Princ Ponoći – Laura Kinsale

Autor članka: Kristina Bjelić

 

Još jedno kiosk izdanje, Princ Ponoći, autorice Laure Kinsale, pod izdavačem Znanje d.o.o. pravo je ljetno štivo. Lako za čitati, zanimljivih dijaloga i neočekivanih obrata koji izazivaju smijeh, ali i tugu.

Kinsale je priču smjestila u 18.st., a dijalozi sa stvarnim povijesnim osobama roman čine još realnijim.

Ni u ovome ljubiću nije izostala pokoja scena seksa, a neke od njih svojom neobičnošću dugo će se pamtiti.

 

 

Ona je lijepa, mlada i odlučna osvetiti se.

On je gluh na jedno uho, ima vrtoglavice i živi samačkim životom s vukom.

Kada zajedno pođu na put u Englesku, postavlja se pitanje hoće li nekada slavni razbojnik poznat kao Princ Ponoći uspjeti pomoći tvrdoglavoj dami i još važnije hoće li osvojiti njezino srce.

 

Prilikom čitanja ove knjige uživala sam čitajući prepirke između S.T.-ja i Leigh, a neki trenutci napetosti samo su me još više držali prikovanu za knjigu. Ipak, moram zamjeriti ubacivanje francuskih rečenica jer nažalost ne znam francuski pa nisam znala što znače, a ponekad ni kontekst nije pomogao. One nisu ključne za radnju, ali draže bi mi bilo da je bilo neko pojašnjenje tih rečenica na dnu stranice ili na kraju knjige. Također, sviđa mi se kada se ubaci neka poveznica sa stvarnim osobama što je ovdje učinjeno s likom Markiza de Sadea koji ima samo malu ulogu, ali dovoljnu da roman učini još zanimljivijim. Ne volim kada je sve predvidljivo tako da sam se zabavila čitajući ovaj roman jer su neki obrati bili stvarno neočekivani, a kraj je samo lijepo zaokružio cijelu priču s prekrasnim završetkom iako sam poželjela još koju stranicu više.