Glory to Rome

U 64. godini, velika vatra koja je započela u siromašnom dijelu Rima se brzo proširila i uništila veći dio grada, uključujući carsku palaču. Nakon što je čuo vijesti o vatri, Car Neron je odjurio natrag u Rim vrativši se iz svoje privatne vile u Antiumu te pripremio skloništa za preživjele. Odgovorni direktno Neronu, vi ćete morati nanovo izgraditi zgrade izgubljene u požaru te povratiti slavu Rimu.

Glory to Rome je kartaška igra gradnje grada te kontrole resursa sa novim pristupom. Svaka karta može biti zgrada, klijent, sirovina ili važan resurs, često tjerajući igrače na težak izbor gdje moraju odabrati kako će koju karta iskoristiti. Uz to, većina igre se odvija iz špila odbačenih karata, davajući određenu kontrolu igračima koji odlučuju koje karte će biti dostupne protivnicima. Akcije se odigravaju na osnovi uloga na kartama — trenutni igrač odabire ulogu, te ostali igrači ga mogu pratiti ako izbace kartu sa istom ulogom (u špil odbačenih karata). Igrači koji ne izbace kartu ‘razmišljaju’ te vuku još karata. Tako da postoji snažna interakcija između toga na što sve možemo iskoristiti karte. Bodovanje je povezano sa izgradnjom zgrada te skupljanjem resursa, sa krajnjim bonusom ako posjedujete veliku raznolikost. Dužinu igre određuju igrači, te se kraj može dogoditi na više načina.

Jednostavni dizajn prvog izdanja je kasnije bio zamjenjen sa minimalističnim u ‘crnoj kutiji’ izdanju, no oba su bila izvor velikih kontroverzi. Mnoga neengleska izdanja koriste klasični dizajn.

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.