Warrior Knights

Igrači se natječu koji od njih će na kraju imati najveći broj gradova. Igrač koji kontrolira više od pola neuništenih gradova na glavnom kontinentu pobjeđuje. Warrior Knights je igra na ploči u kojoj igrač posjeduje vojske s kojima uništava protivničke i osvaja gradove. Gradovi daju zlato s kojima igrači unaprijeđuju gradove kupuju vojske te plaćaju istraživačke misije. Jedan od najzanimljivijih dijelova igre je svakako Assembly (Vijeće) gdje igrači glasuju o politici cijele igre. Politika je jako razgranata i može biti pozitivna za jednog igrača te mu npr. povećati prihode do negativnih gdje se može proglasiti određena nacionalnost plaćenika nepoželjna. Igrači mogu sklapati saveze, pregovarati i pobjeđivati na više različitih načina.

Iz osobnog iskustva igra je izuzetno teška za novog igrača za postaviti i naučiti, vrijeme učenja pravila je sat do dva sata dok jednom kada se savlada ide izuzetno brzo nekad završe i u roku od sat vremena iako je bolje za očekivati prosjek od dva sata. Prožeta je intrigom, kalkulacijama i odlukama Vrhovnog vijećnika i Religijskog vođe.

Igra ne koristi kocke nego specijalan sustav karata preko kojih se dobiva efekt iznenađenja. Karte se vuku nasumično i svaka ima drugačiji ishod.

Cijela igra se može igrati od 2 do 6 igrača i što je više, kao i u svakoj igri na ploči, je zabavnije.

 

Ocjena 8/10