The Maze Runner

James Dashner piše knjigu koja će istraživati nastanak Gladera

Nadamo se da ste zadržali dah, zato što imamo velike vijesti za vas: dolazi novi dodatak seriji knjiga “Maze Runner”. Autor James Dashner je otkrio za MTV News da dolazi drugi prequel (nastavak prve knjige čija radnja se odvija prije događaja iz Maze Runnera), peta knjiga u cijeloj seriji, koji će biti objavljen 2016.Naslovljena “The Fever Code,” knjiga će istraživati nastanak Mazea, i kako su se svi Gladeri našli u njemu. Nakon svega, Thomas, Teresa i ostali stanovnici-Gladea nisu izabrali da skoče u lift i zaborave sva svoja sjećanja. Ili jesu?

maze runner books

“Od samih početaka, oduvijek sam želio napisati prequel o Thomasu, Teresi, Newtu, Minhu, Alby i svi ostalim Gladersima dok Thomas ne uđe u Box,” Dashner je izjavio. “Toliko stvari je već natuknuto da će biti jako zabavno otkrivati ih. Već godinama ljubitelji su jako naglašavali da je potrebno, tako da je sada logično objaviti priču o tome kako je Maze nastao.”

“Maze Runner” serija knjiga je prodana u više od 6.5 milijuna primjeraka diljem svijeta i došla je do #1 mjesta na New York Times listi najprodavanijih knjiga. “The Fever Code” će biti izdan od strane Random House Children’s Books, kao što su bile i ostale knjige u seriji.

Ova vijest, dakako, dolazi svježe na petama uspješnog filma “The Maze Runner,” u kojem glumi Dylan O’Brien. Drugi dio u filmskoj seriji, “Maze Runner: The Scorch Trials,”, film na osnovi druge knjige u Dashner seriji, će biti premijerno prikazan 18 studenog, 2015.