Zagonetna knjiga

Da biste čitali ovu knjigu, morate rješavati zagonetke.

Dizajner Brady Whitney  osmislio je Codex Silenda za sve one koji žele više od knjige. Iako knjiga ima samo pet stranica, na svakoj ćete morati rješavati mehaničke zagonetke da biste došli do sljedeće.

Knjiga je napravljena laserskim rezanjem drveta. Codex Silenda je polu knjiga – polu zagonetka. Njezina priča je o šegrtu Leonarda Da Vincija koji pronalazi sličnu knjigu u njihovoj radnji, no njihova je verzija zamka za umjetnika koju vi morate pomoći riješiti. No, ne morate brinuti, jedino što je u opasnosti je vaš um dok prolazi kroz pet fantastičnih zagonetki.

 

Codex Silenda nije samo maštoviti uradak o kojem možemo samo sanjati, nego je stvarnost koju ćemo moći i kupiti. Whitney planira masovnu proizvodnju knjige—u limitiranoj nakladi—preko Kickstarter crowdfunding kampanje koja je već sada skupila više od tri puta osnovnog cilja od 30 000 dolara. Možete već sada naručiti jednu za 125 dolara preko Kickstartera, ali to će vam samo doći u obliku dijelova koje ćete morati sami spojiti. Sve već unaprijed spojene verzije koje koštaju 150 dolara već su zauzete.