Dungeons & Dragons film

Dungeons & Dragons su već dugi niz godina na čekanju, više od desetljeća je prošlo otkada smo vidjeli prvu ekranizaciju ikone igranja društvenih igara na ploči i igre uloga u zloglasnoj i loše sastavljenoj fantastičnoj avanturi iz 2000. u kojoj su glumili, među ostalima, Jeremy Irons i Thora Birch. Warner Bros. Pictures dobili su prava na Dungeons & Dragons film još u 2013. i trenutno završavaju scenarij koji potpisuje David Leslie Johnson: scenarist iza filmova Orphan i Wrath of the Titans te nadolazećeg The Conjuring 2 te radi na adaptaciji za WB/DC Aquamana.

Johnsonov prijašnji rad nam nagovješta i izgled budućeg filma – a on se najviše bavio fantastičnim avanturama i hororom – makar što se tiče pripodvjedanja i tona filma. Dungeons & Dragons producent Roy Lee (The LEGO Movie, The Ring) naveo je Raiders of the Lost Ark kao glavni primjer uzora prema kojem radi budući film iz svijeta Dungeons & Dragonsa.

Lee je također usporedio budući film iz franšize Dungeons & Dragons s nedavnim velikim hitom Čuvari galaksije, dok je objašnjavao da će se uvelike razlikovati od prijašnjih fantastičnih filmova poput Gospodara prstenova, tijekom svojeg intervjua za Collider pri DICE 2016:

“Ovaj novi Dungeons & Dragons film će biti u stilu Čuvara galaksije no u Tolkienovom svijetu. Kada pomislite na filmove Hobbit i Gospodara prstenova, mislite o njima u stilu grandiozne priče i dugačkog zapleta, a sada dolazi nešto potpuno drugačije, u stilu Indiane Jonesa, mislim da će publika biti oduševljena.”

 

 

Je li došlo vrijeme za jedan zaista dobar film iz svijeta Dungeons & Dragonsa?

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.