Ghosted

Autor: Alen Kulić

Teme poput ukletih kuća sa duhovima, demona koji opsjedaju ljude i uznemiruju građane viđali smo na stotine. Kad sam ugledao strip Ghosted od Imagecomicsa pomislio sam da ću vidjeti još jednu standardnu horor priču o duhovima i kako se sve rješava u jednom ili maksimalno 2 epizode. Srećom počeo sam ga čitati i nisam pogriješio. Ne samo da je vješto napisan od strane Joshua Williamsa nego je i predivno grafički obrađen od Gorana Sudzuke i kolorista Miroslava Mrve, dok tekst uređuje Rus Wooton i zadnji no ne i najmanje važan je urednik Sean Mackiewicz.

Radnja serijala započinje u zatvoru u kojem upoznajemo glavno protagonista Jacka Wintersa. Jack je završio u zatvoru nakon neuspjelog zadnjeg posla pljačke i taj događaj ga progoni otada. Njegove glavne osobine su sposobnost za snalaženje u teškim situacijama i preživljavanje kada se to čini gotovo nemoguće.

Tijekom boravka u zatvoru biva izbavljen od strane plaćenice Anderson. Anderson radi za gospodina Markusa koji je platio da ga se izbavi, a za prvi zadatak dobio je ni više ni manje nego da ukrade duha u ukletom dvorcu obitelji Trask.

Na tom putovanju pridružuje mu se i ostatak ekipe; Oliver King koji je stručnjak za prepoznavanje laži. Čarobnjak stare škole koji se specijalizira u krađi i radu na crnom tržištu. Jay i Joe Burns poznati snimatelji duhova za televiziju, Edzia Rusnak koja se specijalizira u kontaktiranju duhova i kao medij između dva svijeta.

Ghosted je izvrstan strip koji kada jednom počnete čitati nećete moći ispustiti iz svojih ruku. Zato ako imate priliku uzmite vremena i uživajte u ovavkom odličnom stripu.

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.