Bania

U stilu mnogih igara koje se vraćaju u novom formatu nakon uljepšavanja i promjena u načinu igre predstavljamo vam Baniu.

U Indijskom krajoliku se stvara bučna tržnica. Mogućnosti su velike da zaradite kao trgovci, bankari, posuđivači novca te kao prodavači žita i začina. Bogatstvo očekuje one koji dobro planiraju i pametno investiraju. Ulje, svila, tamjan i začin su valute pomoću kojih gradite šatore, počinjete naselja i skupljate zlata – ali zarada stvara i konkurenciju, a mjesta za izgradnju je malo. Kada više nema mjesta, igrač koji je maksimalno iskoristio svoje resurse je ujedno i najuspješniji trgovac te pobjednik!

U Bania, igrači koriste resurse da kupuju i grade šatore, i onda ih strateški postavljaju na ploču da bi zaradili bodove. Kada više nema poteza koje bi legalno napravili, igra završava i igrač sa najviše bodova pobjeđuje. Za vrijeme svoje runde, igrač može napraviti akcije u ovom redoslijedu, ako je moguće:

  • Pokupi svoj bonus: Ako vaš slon stoji na nekom šatoru, pokupite jednu resurs kartu svakog tipa gdje se šator nalazi.
  • Kupite i postavite šator markere ILI bacite kocku za resurse
  • Postavite slon marker: Ako vaš slon marker nije na ploči, a postavili ste šator markere ovu rundu, postavite slon marker na postavljeni šator ovu rundu.

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.