Star Wars: Battlefront

battlefront-watch-star-wars-episode-vii-teaser-here-plus-star-wars-battlefront-2015-gameplay-predictions-teasers-watch-star-wars-episode-vi-jpeg-185254

Star Wars: Battlefront serija je pucačina iz prvog i trećeg lica na temelju Zvjezdanih ratova Georgea Lucasa. Originalno u izdanju Lucas Artsa s početka 2004., EA DICE preuzeli su seriju nakon što je The Walt Disney Company preuzeo Lucas Arts. Igrači su u ulogama vojnika na jednoj ili drugoj strani u Star Wars svemiru.

Serija je započela 2004. sa Star Wars: Battlefront, igrom osmišljenom u Pandemic Studios za Lucas Arts. Bila je vrlo uspješna i dobro se prodavala. U 2005. Pandemic je razvio nastavak, Star Wars: Battlefront II, koji je bio veliki uspjeh i komercijalno i kod kritike. Daljnji nastavci su bili Star Wars Battlefront: Renegade Squadron (2007.) i Star Wars Battlefront: Elite Squadron (2009.) za male konzole te Star Wars Battlefront: Mobile Squadrons za mobilne uređaje. Lucas Arts se trudio izdati i treći nastavak Battlefront sage prije nego ga je otkupio Disney. A tako smo došli i do zadnje iteracije, EA DICE je otkupio licencu za novu igru, Star Wars Battlefront, koja će izaći ove godine.

Trailer za nadolazeću igru EA Games u ulozi lovaca jedne ili druge strane: