Supergirl

 

Eksplozija strip adaptacija za veliko platno je očekivana s obzirom da superheroji dominiraju novčanom zaradom u kinima, ali malo ih je očekivalo da će Warner Bros. ovako brzo odgovoriti. Arrow, The Flash, Gotham i Constantine svi dolaze ove jeseni na različitim tv kućama, a nedavno smo saznali da će i Supermanova rođakinja Supergirl uskoro imati svoju seriju. Sada je potvrđeno da je producent Greg Berlanti otkrio da je projekt u stvaranju, ali još uvijek u ranoj fazi.

Prve glasine da je Supergirl u produkciji su došle skoro od nigdje preko različitih twittova, sa dodatnim informacijama da je Berlanti – odgovorni producent Arrow i The Flash – vodio ovaj projekt sa svojim obiteljskim partneromom Ali Adler. Ali začuđujuće, te informacije su tvrdile da unatoč Berlantievom utjecaju CW je odlučio odustati od te ideje.

Sada, čini se da to nije slučaj. Govoreći sa CBR tijekom PaleyFest 2014 – dok još nije govorio o dolasku Wally West-a u The Flash – Greg Berlanti je potvrdio da osim što je odgovorni producent na Arrow i sličnoj seriji The Flash, Supergirl će biti stvorena. Oni što su htjeli čuti neke dodatne detalje ili najave će se morati strpiti, jer Berlantijev komentar o tv seriji nije još za medije:

“Tek smo počeli raditi na seriji. Nismo još otišli do TV kuća, tako da ću biti sretan, i jako uzbuđen kada budemo znali gdje će biti dom seriji , ali ne još. “

Po Berlantijevim komentarima, zvuči kao da je serija još daleko od TV ekrana na bilo kojoj mreži, ali također da tek mora ponuditi CW-u. A ako je tako, samo je logično da TV serija bude integrirana u Arrow/Flash svijet.

Također uuvijek postoji šansa da će CW uzeti ovu seriju i postaviti kao duhovni nasljednik Smallville-a, i objasniti da nema nikakve veze sa ostalim serijama na istoj mreži. Trenutno, to se čini kao velika šansa da se ubaci malo kriptonske krvi u njihov DC stripovski kontinuitet.

Kako bi to izveli uvjerljivo – ili kako bi se Arrow i Flash mogli uopće nadmetati sa Kara Zor-El supermoćima – je tajna, ali oni koji rade na seriji to znaju. Čini se da će glavni lik serije biti izostavljen iz DC-evog Man of Steel filmskog svijeta, iako je navedena kao drevna Kriptonka. Tako da sa novim listom papira, bilo kakav događaj može se dogoditi da Kara bude uz Oliver Queen-a i Barry Allen-a.

S obzirom što mi znamo, Supergirl može započeti na Kryptonu mjesecima prije nego će eksplodirati, završiti sa polovicom sezone i njezinim dolaskom na Zemlju. Osim što daju scnearistima vremena da rade na detaljima, takav preokret dao bi i epski način da se doogađaje poklope, što oni vidno obožavaju. To je naravno samo spekuliranje, ali ne smijemo ga ignorirati.

Naravno, postoji šansa da je CW već odbacio tu ideju, a Berlanti jednostavno drži sve za sebe. No koji god bio slučaj, veliki broj TV kuća je spremno zgrabiti prava na nekog iz “Superman” obitelji. Sa Fox koji već ubiru ogromnu pozornost od Gotham glasina, a NBC uzima dio kolača sa Sleepy Hollow serijom o nadnaravnom, možda mreža odluči pojačati konkurenciju sa pravim superjunakom.

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.