Small World

U igri Small World igrači se natječu za dominaciju u svijetu koji je premalen za sve rase koje žele biti u njemu.

Igru je dizajnirao Philippe Keyaerts kao fantazijski nastavak svoje igre Vinci. Small World nastanjen je mnogim rasama kao što su patuljci, čarobnjaci, amazonke, divovi, orci pa i ljudi, koji koriste svoje trupe radi kolonizacije i osvajanja pokrajnjih provincija te tako istrebljuju ostale rase.

Birajući dobru kombinaciju od 14 različitih rasa i 20 jedinstvenih vještina, igrači užurbano šire svoja carstva – najčešće na račun slabijih susjeda. No, moraju znati i kada će odustati od svoje rase koju trenutno koriste i ostaviti ju u smiraju dok uzimaju nove rase za širenje svojih granica!

Svaku rundu, koristite pločice svoje rase (tip stvorenja) i zauzimate pokrajnja područja (najčešće) – dok usput pobjeđujete slabije od sebe ili se odričete svoje rase i šaljete trenutnu rasu u smiraj. Rasa u smiraju preokreće se na svoju crno-bijelu inačicu.

Na kraju runde, dobivate jedan bod (novčić) za svako područje koje kontrolirate. Možete imati na ploči u bilo kojem trenutku jednu aktivnu rasu te jednu u smiraju. Koliko novčića sveukupno dobivate na kraju runde ovisi o rasi i specijalnoj vještini koju trenutno posjeduje ta rasa. Nakon zadnje runde, igrač s najviše novčića pobjeđuje.

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.