Monsters: The Dark Continent

Gareth Edwards je napravio debi u obliku filma Monsters koji nam prikazuje ljudski orijentiranu priču-koja je umetnuta u fantastičan svijet gdje gigantska stvorenja sada hodaju na Zemlji. Drugim riječima, to je Godzilla sa puno manjim budžetom, što je doista daleko od nastavka, imena Monsters: Dark Continent (koji je Edwards samo producent).

 

Nova najava za Dark Continent dolazi s slikama iz prijašnjih najava, koja prikazuje borbe ljudi protiv “čudovišta”, dok se u pozadini spominje puno intimnija ljudska drama. Prije nekoliko godina Edwards je dao svoj blagoslov drugom filmašu da se dođe igrati u Monsters svijetu; i po trenutnom pogledu, direktor Tom Green (Misfits, Blackout) je uspio, ako ništa drugo, staviti drugačiji začin nego Edwards, sa ovim nastavkom.

Priča samog filma, the Dark Continent napisana je od strane Jay Basu-a (The Dinosaur Project) počinje 7 godina nakon prvog filma Monsters – mjenjajući mjesto događanja od “inficirane zone” blizu S.A.D./Meksiko granice (“inficirane” znači tamo gdje ogromni vanzemaljci lutaju divljinom) sa područjem na Srednjem Istoku. Američki vojnik Noah Frater (Johnny Harris) sudjeluje u kontinuiranom pokušaju da se “zaštiti interes S.A.D.-a od Čudovišta” na području, kada (inspiriran zaokretom iz Srca Tame) visoko rangiran američki vojnik se odmetne usred najbliže “inficirane zone” – i sada Noah je zadužen da ga pronađe i eliminira po potrebi, ako ugrozi njihov ratni plan.

Oba Edwardsova filma i Monsters i Godzilla su generalno dobro prihvaćeni unutar filmske zajednice (71% i 73% na Rotten Tomatoes), ali je svaki film također i dobio puno negativne publicistike od pojedinih skupina kritičara koji su zahtjevali manje ljudske drame i više borbe sa čudovištima i spektakle. Dark Continent, po prvom pogledu, bi trebao imati sasvim solidne efekte čudovišta (s obzirom na manji budžet) i sam scenario rata – puno više nego Edwardsov prvi film.

Pitanje je da li će ovo sada krenuti prema “Čudovišnim” bitkama i manje trenutaka tihog unutarnjeg monologa i metafora te pokrenuti puno više čistog razaranja? Nije sigurno, ali prema viđenim “ljudskim elementima” u nastavku Monsters, to je otvoreno pitanje u ovom trenutku. Nadamo se najboljem, naravno, vidjevši kako Monsters na dugo ima svijetlu budućnost koja vrijedi više od samo dva filma.

Monsters: Dark Continent će početi sa premijerom u Ujedinjenom Kraljevstvu 28. studenog, 2014.

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.