Kindle verzija iz 1922

The Kindle of 1922 Looks Super Uncomfortable

Zamislite stariju verziju Kindlea i to još iz 1922. Prenosimo s PaleOfFuture.

Ovaj džepni čitač je bio izum admirala Bradleya Fiskea u ranim 1920ima i pokušao je ubaciti cijelu priču u maleni prostor. S malo više od 15 cm dužine i 5 cm širine, ova starija verzija Kindle uređaja mogla je sadržavati kartice s preko 100 tisuća riječi — dovoljno za na primjerak Rata Svjetova H. G. Wellsa. Stavljajući priče u maleni prenosivi prostor bio je već tada izum budućnosti!

Izdanje časopisa Science and Invention  iz lipnja 1922. uključuje slike takvog uređaja, zajedno s Fiskeom koji gleda u taj futuristički uređaj. Iako u časopisu tvrde da nema naprezanja očiju, čak i slike koje ovdje vidimo mogu potvrditi da bismo se za čitanje tih malih slova morali naprezati i zaradili bismo bol u očima. Sigurno je da dugo čitanje ne bi bilo ugodno.

The Kindle of 1922 Looks Super Uncomfortable

Članak skeniran iz lipanjskog izdanja časopisa Science and Invention iz 1922.

Fiske je imao značajnu karijeru u američkoj mornarici na prijelazu 20. stoljeća te je izumio niz uređaja kao što su radio uređaji za kontrolu torpeda i električki tragač. Tako da kada je Fiske otišao u mirovinu 1916. sa 62 godine nije samo ostao na slavnoj prošlosti. Nastavio je sa svojim izumima kao što je ovaj mali držač komada papira na kojima je cijela knjiga, koliko god bio nepraktičan.

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.