Sid Meier’s Civilization: The Board Game

Pred Vama se nalazi zemlja beskrajnih mogućnosti, spremna za uzimanje. Vaši će mali počeci utjecati na razvoj civilizacije u budućnosti. Vodite svoj narod dobro i oni će Vas odvesti u beskrajne mogućnosti i visine. Ako civilizacija preživi i bude uspješna Vaše će ime ostati kao vječna inspiracija i nasljedstvo čovječanstvu…

Fantasy Flight Games osmislio je i izdao Sid Meier’s Civilization: The Board Game! Stvorite carstvo koje će preživjeti izazove vremena uz jedinstvenu mehaniku s mnogo različitih načina pobjede.

Hoćete li voditi najveću vojsku u povijesti i osvojiti poznati svijet? Ili biti prvi koji je došao do zvijezda te postao tehnološki najrazvijenija civilizacija? Izbor je samo Vaš.

Osmislio ju je Kevin Wilson i  Civilization: The Board Game je inspirirana legendarnom igrom Sida Meiera. Igrači moraju voditi cijele civilizacije kroz stoljeća, napredovanje tehnologije, ekonomije, kulture, vojske te odlučuju na koje načine će biti iskorišteni isti. Postoje četiri različita puta do pobjede i svaki je pun prepreka.

U igri 2-4 igrača uzimaju uloge poznatih vođa povijesnih civilizacija, svaka sa svojim specijalnim mogućnostima. Igrači će moći istraživati na modularnoj ploči, graditi gradove i zgrade, odigravati bitke, istraživati moćne tehnologije te primamljivati Velike Osobe stvarajući kulturu. Koji god Vaš stil bio, postoji civilizacija za Vas!

Ljubitelji klasične igre Sida Meiera će se brzo snaći u Civilization: The Board Game. Igra je ostala pri osnovnim korijenima: Civilization: The Board Game obuhvaća taj osjećaj građenja velikog i legendarnog carstva od malih i skromnih početaka.

Igrači počinju s jednim gradom, jednom figurom vojske, jednim izvidnikom i s tim se malenim početkom možete okušati u tome da postanete najveća civilizacija u povijesti.

Oni koji nikada nisu igrali originalnu igru će u Civilization: The Board Game pronaći dobar početak za upoznavanje. Strategijske i taktičke odluke u igri će se svidjeti svim ljubiteljima strateških i ratnih igara, a mogućnost pobjede preko kulture i tehnološkog napretka će otvoriti i onima koji ne vole rat put do pobjede.

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.