Bang!

“Odmetnici love Šerifa. Šerif lovi Odmetnike. Pobunjenik skriveno promatra i smišlja plan, spreman da se ubaci na koju god stranu da bi pobijedio. Meci lete. Tko je Zamjenik, koji je spreman da se žrtvuje za Šerifa? A tko je nemilosrdni Odmetnik, spreman da ga ubije? Ako ste spremni saznati, povlačite (karte)!”

Igra s kockama Bang! nanovo stvara špageti vestern ugođaj Divljeg Zapada, gdje svaki igrač povlači kartu sa svojim likom te tajnu ulogu koja mu je ujedno i cilj.

Četiri različite uloge postoje u igri, svaka s posebnim uvjetima pobjede:

  • Šerif – Ubiti sve Odmetnike i Pobunjenika
  • Zamjenik – Zaštititi Šerifa i ubiti Odmetnike
  • Odmetnik – Ubiti Šerifa
  • Pobunjenik – Zadnji ostati u igri

Igračeva uloga je skrivena, osim Šerifove. Likovi igrača su uvijek otkriveni no igrači moraju paziti na svoje zdravlje. Svaki lik ima posebnu vještinu.

Šerif otkriva svoju ulogu i počinje igru. Svaku rundu igrači bacaju pet kockica, koristeći rezultate bacanja da bi upucali igrače do sebe, povećali domet svojih oružja, zaliječili sebe (ili druge) ili pak došli u domet Indijanaca, koji su predstavljeni s devet tokena strijela u sredini. Svaki puta kada igrač baci strijelu, uzima jedan token strijele; kada je zadnji pokupljen, svaki igrač gubi jednako zdravlja koliko je označeno na strijeli te se tada svi tokeni vraćaju u centar igre.

Igra je brza zabava, jednostavna i superbrza za naučiti. Preporuka za sve vrste igrača, čak i one koji nikada nisu igrali igre ovakvog tipa.

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.