Star Wars

Star Warsi napravili milijune u prodaji za Marvel

Luke Skywalker, Princeza Leia i Han Solo ponovno kreću u borbu protiv Carstva ‘sa najvećom bukom u povijesti stripova”
Star Wars comic
Fotografija: Marvel

Sve je počelo u galaksiji udaljenoj jako, jako daleko, te kako raste uzbuđenje oko sedmog filma Star Warsa, strip u kojem se nalaze Luke Skywalker, Princeza Leia i Han Solo postaje najbolje prodavani strip u zadnja dva desetljeća.

Sa više od milijun pretplatnika, Star Wars #1 označava povratak franšize Marvelu od Dark Horse Comicsa. Sa datumom izlaska 14. siječnja, prvi broj je smješten između filmova IV i V – Star Wars i The Empire Strikes Back – te prati borbu Pobunjenika protiv Carstva nakon uništenja Zvijezde Smrti. “No Carstvo još nije gotovo,” kaže Marvel.

Početne stranice, prikazane od strane Entertainment Weekly, pokazuju Han Soloa kao ambasadora za Jabbu the Hutta. Časopis je naveo da ako nešto govore početne scene “to je da će časopis zaslužiti trenutnu uzbuđenost oko sebe”. Napisan je od strane Jasona Aarona, a crtao je John Cassaday.

“Nazvan je najvećim strip hitom 2015 – te se očekuje prodaja u milijunima,” kaže Danie Ware od preprodavača Forbidden Planeta. “Povratak kući za Star Wars – nazad ka Marvelu u posljednjih 20 godina. Ovo je također prvi pogled na novu priču. Star Wars fanovi, mladi i stari, stvaraju najveću buku još od izlaska zadnjeg filma.”

Star Wars comic

Marketinška snaga … Adi Granovova varijanta naslovnice Marvel Star Wars stripa Fotografija: PR/PR

Ware je rekao da je Marvel proizveo veliki broj varijatni naslovnica, od strane umjetnika kao što su Alex Ross, Alex Maleev, Mike Deodato, Stephanie Hans, Frank Cho i Simone Bianchi, uključujući i varijantu od Forbidden Planetovog Adi Granova.

“Star Wars će biti najbolji strip 2015 samo zaključujući prema količini pretplatnika, no to je samo dijelom zaslužan marketing, a većim dijelom zato što dolazi tik pred novi film,” izjavila je stručnjak za strip Laura Sneddon.

“Čak niti prva tri filma ne mogu suzbiti entuzijazam fanova za Star Wars, a Dark Horse su bili podosta uspješni sa svojim stripovima i Proširenim Svemirom. Sada kako je Prošireni Svemir obrisan, novi stripovi bi mogli biti službena povijest i fanovi će to jako pratiti.”

“Star Wars fandom nikada nije nestao– pa čak nije niti bio u sjeni – ovo mu daje snagu da opet eksplodira u glavne vijesti,” dodao je Ware.

prenosimo sa The Guardiana

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.