Colossal Arena

Colossal Arena/ Titan: the Arena je strateška igra za 2 do 5 igrača sa jednom od najboljih tema za igru na ploči: igrači igraju, ne kao borci, nego kao gledatelji, navijajući i kladeći se na fantastičnu Arenu/Koloseum u kojoj se 8 čarobnih stvorenja natječe za naslov najboljeg!

Svaku rundu, jedno od stvorenja će umrijeti. Da bi odlučili tko će biti mrtav, igrači igraju karte stvorenja sa brojevima snage, te najslabije stvorenje odlazi u groblje. Postavljanje i natjecanje u tome tko će biti izbačen znaju biti intenzivni – no ono što čini igru zabavnom je to da se igrači klade na čudovišta tijuekom igre i osvajaju bodove odnosne gube sa smrti gubitnika!

Pobjednik je onaj sa najviše bodova na kraju igre.

Titan: The Arena je samo nanovo napravljena igra Reiner Knizie nazvane Grand National Derby, no Avalon Hill je napravio ogromnu razliku u mehanici tako da je igra prošla sve pravne probleme.

Titan: The Arena je često zamjenjena sa imenjakom, Titanom. No osim toga da obje igre koriste fantastična čudovišta kao temu druge sličnosti nemaju.

Igra je odlična i može biti savršena zabava za 2 do 5 igrača koji vole fantastična čudovišta. Ova igra je za sve generacije i svidjet će se svima te ako želite nekoga uvesti u svijet igara na ploči ova je igra za vas. Topla preporuka!

 

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.