Merchant of Venus

Merchant of Venus koristi mnogo različitih elemenata koji zajedno tvore jednu jako zanimljivu cijelinu. Igrači preuzimaju uloge svemirskih trgovaca koji putuju svojim brodovima diljem trgovačkih ruta dok otkrivaju nove planete s kojima mogu trgovati.

Nakon što igrači počnu zarađivati tako što dostavljaju traženu robu diljem svemira, svoj novac mogu potrošiti na nove brodove i bolju opremu (oklope, lasere, motore, itd…) te graditi vlastite svemirske stanice (koje ubrzavaju trgovinu) i tvornice (koje prave bolje proizvode). Igrač koji prvi skupi određenu svotu novca (1000 ili više dolara) te dobru kombinaciju stanica i tvornica pobjeđuje.

Za izdanje Merchant of Venus iz 2012. Fantasy Flight Gamesa tvrtka je obećala “da će igra ostati u duhu originala što se tiče mehanike, no kozmetički će biti potpuno dograđena.” S time u vidu, broj igrača je smanjen sa 6 (u izdanju Avalon Hilla) na četiri, a u igri su to Ljudi, Whynom, Qossuth i Eeepeeep.

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.