Što smo igrali? – Clash of the Titans 12.10.2018

Plague Inc: The Board Game

Druženje Clash of the Titans ovaj petak su obilježile neke već omiljene igre i nekoliko igara koje smo prvi put isprobali. Prve igre na stolovima bile su Plague Inc: The Board GameIstanbul: Big Box. Dok je Plague Inc: The Board Game jedan od favorita naših članova, Istanbul: Big Box je ovogodišnje reizdanje strateške igre Istanbul, koja je originalno objavljena 2014. godine. Istanbul: Big Box uz osnovnu igru sadrži oba dodatka za igru u jednoj dobro organiziranoj kutiji.

Istanbul: Big Box

Još jedan od ovogodišnjih noviteta koje smo imali prilike zaigrati, bila je i fantastična kooperativna avantura Too Many Bones: Undertow. Relativno kompleksna i duga, ova igra podržava samostalno igranje ili u dva igrača. Uz dodatne likove igru su odigrala četiri igrača u grupi. Elementi raskošne Kickstarter igre bili su vidljivi u kvaliteti komponenti i detaljima izrade, od opšivenih podloga za svakoga igrača, do rješenja za skladištenje.

Too Many Bones: Undertow

Iako se radi o prošlogodišnjem izdanju i još jednom projektu s Kickstartera, Path of Light & Shadow se prvi put pojavila na našem druženju petkom. Radi se o još jednoj strategiji za dva do četiri igrača. U igri se isprepliću fantastični i srednjovjekovni elementi u borbi za prevlast na ploči.

Path of Light & Shadow

Odigrali smo i prošlogodišnji favorit BärenparkBärenpark je simpatična obiteljska igra za dva do četiri igrača s temom izgradnje parkova za medvjede. Mehanike slagalice i minimalna interakcija među igračima čine ovu igru savršenim izborom za igrače koji vole sandbox tip igara, u kojima mogu bez ometanja graditi svoju ploču.

Bärenpark

Ususret sajmu društvenih igara Essen Spiel, odigrali smo i jedan od omiljenih prošlogodišnjih noviteta koji su polako ali sigurno osvojile ciljanu publiku – Mystery of the Temples. Mystery of the Temples mala je i relativno jednostavna igra s lijepo dizajniranim vizualnim rješenjima u izdanju EmperorS4.

Mystery of the Temples

Još uvijek relativno nova igra u izdanju tvrtke Renegade Game Studio – Junk Orbit postala je jedna od omiljenih lakših igara za opuštanje u predahu od kompleksnih i dugih strategija.

Junk Orbit

Jedna od relativno starih i provjerenih igara koje smo odigrali bila je Quadropolis.  Quadropolis je izašao 2016. godine i u prvim najavama naslov igre bio je City Mania.

Quadropolis

Kanagawa je manja igra u dizajnu tvrtke Iello i legendarnog dizajnera Bruna Cathale. Tema igre je slikanje, odnosno kreacija pejzaža pomoću kartica s različitim motivima. Osim kartica, komponente igre čine mala prostirka od bambusa i drvene figurice kistova s bojom. Vizualno, ova igra plijeni pažnji svojom pojavom na stolu.

Kanagawa

Odigrali smo i Seasons, stratešku kartašku igru iz 2012. godine, koja je bila najstarija igra ovoga druženja. Neki naši članovi veliki su ljubitelji ove igre i u digitalnom obliku, pa je igranje prave verzije uživo posebna poslastica!

Seasons

Najigranija igra ovaj petak i ujedno najnovija, bila je Deadwood 1876. Nekoliko grupa igrača isprobalo je ovu malu zabavnu društvenu igru izdavača Facade Games. Facade Games je mala obiteljska tvrtka nastala 2015. godine. Do sada su napravili ukupno tri igre, od kojih je Deadwood 1876. najnovija. Sve tri igre bile su Kickstarter projekti koje su stvorili uspješna tvrtka i zadovoljna publika igrača. Jednostavan dizajn povijesno tematskih igara za igranje većih skupina igrača – od dva do devet igrača, odlikuje se prekrasnim drvenim komponentama i simpatičnim rješenjem dizajna kutije u obliku knjige.

Deadwood 1876.

A što ste vi igrali ovih dana?

 

 

 

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.