Doom: The Boardgame

“Upozorenje svim marincima! Obavijest čitavom osoblju. Dogodio se proboj crvene razine na istraživačkom odjelu dimenzija ovdje u bazi Union Aerospace Corporationa na Marsu. Mi smo pod napadom. Ponavljam, mi smo pod napadom. Odmah se javite zapovjednicima. Ako ste izolirani od glavnih prostorija, potražite druge marince, napravite timove i pokušajte se nositi s napadačima na koji god način možete. Oružje na bazi Mars je ograničeno, no trebalo bi biti dovoljno za eliminaciju napadača.”

U Doom: The Boardgame, demonski napadači probili su se iz druge dimenzije u bazu Union Aerospace Corporationa na Marsu. Marinci su odmah poslani u bazu da zaštite osoblje UAC-a te da unište napadače. Do tri igrača će preuzeti uloge marinaca s teškim oklopima i najnovijim naoružanjem, dok će preostali igrač preuzeti legije demonskih napadača. Tijekom igre, marinci istražuju klaustrofobične sobe i hodnike baze na Marsu, pucaju u napadače, skupljaju nova oružja i opremu, te surađuju u svrhu rješavanja zajedničkih ciljeva i pobjede.

Srce same igre Doom: The Boardgame su scenariji. Prije svake igre se mora odabrati jedan scenarij. Svaki ima jedinstveno postavljanje, objašnjava posebna pravila i navodi što je potrebno napraviti za pobjedu. Možete pronaći nekoliko pripremljenih scenarija u Doom Vodiču za Scenarije.

Doom: The Boardgame igra je za dva do četiri igrača i to od 12 godina na više, traje do dva sata te je napravljena po uzoru na DOOM videoigru id Softwarea.

Igra je jako dobra zabava, no jako je lagano izgubiti igračima koji vode marince. Većinu vremena iole sposoban igrač će voditi svoje horde zla u pobjedu i bez imalo trunke sažaljenja posmicati žalosne ostatke marinaca u hodnicima dok oni pokušavaju pronaći onaj zadnji metak ili pokušavaju shvatiti zašto im je odjednom oružje prestalo funkcionirati. Imajte to na umu i nemojte igrati Doom s depresivnim igračima!

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.