Penny Dreadful

U sadašnje, zlatno doba TV serija, teško je izdvojiti najbolju od njih jer je toliko žanrova upleteno u mnoge. Netko tko voli horore će gledati The Walking Dead ili Sleepy Hollow, drugi će se okrenuti prema bajkama i gledati Grimma ili Once Upon a Time itd.

No, sada ćemo se okrenuti prema jednoj TV seriji koja je sigurni favorit za 2015. u našem uredništvu. To je Penny Dreadful. Serija je strašna, na trenutke i krvava, s jasno napravljenim likovima koji nas iznenađuju svojim mračnim prošlostima i još mračnijom sadašnjosti. Radnja serije i tema je povezivanje priče o Dr. Frankensteinu Mary Shelly, Drakule Brama Stokera i Slike Doriana Greya Oscara Wildea u jedan predivni, mračni splet avantura za protagoniste.

Timothy Dalton glumi Sir Malcoma Murrayja, osobu koja je i pokretač cijele serije jer se većina radnje može na neki način povezati s tim istraživačem drevne Afrike.

Eva Green je Vanessa Ives, osoba koja je preživjela užase ludnice i koja se bori s demonima svoje prošlosti i onima u sebi.

Josh Hartnett je Ethan Chandler, čovjek koji je pobjegao iz Amerike u potrazi za skloništem od također mračne prošlosti koja ga traži.

Reeve Carney je Dorian Grey i on je stvarno sve ono što njegovo ime predstavlja. Zabaviti će vas ili izluditi njegov pristup vječnosti.

Harry Treadaway je Victor Frankenstein, ludi doktor koji pokušava riješiti misteriju smrti i mora se nositi s greškama iz prošlosti. On je jedan od većih bonusa u seriji koji je uspio na trenutke i ukrasti ekran od većih zvijezda.

The Creature je mračna osoba koja potječe od eksperimenata dr. Frankensteina i nećete moći dočekati i vidjeti kako čovjek može percipirati dobro i zlo te shvaćati te razlike na drugačije načine.

Naravno da postoji ogromni broj glumaca i uloga koje glume, ali sada ih nismo spomenuli jer vam ne bismo htjeli otkriti previše. Jedini problem koji imamo u vezi ove serije, kao i većine tih visoko kvalitetnih i visoko budžetnih serija današnjice, je to da imaju samo deset epizoda (Igra Prijestolja op.a.).

Pogledajte uvod u prvu sezonu, iako već početkom travnja ove godine počinje druga sezone ove ultrazanimljive serije.

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.